Rengöra rostfritt

Rostfritt är modernt, snyggt och används ofta på köks- och vitvaror i hemmet. Det största problemet som de allra flesta stöter på är fläckar och fula ränder som lätt blir till när fingrar och kladd vidrört ytan. Behöver du tips för att rengöra rostfritt stål följer här nedan några väl utvalda metoder.

Bubbelvatten-metoden (Den mest skonsamma rengöringsmetoden för rostfritt)

  • Kolsyrat vatten! Tro det eller ej men kolsyrat vatten och en trasa/papper/mikrofiberduk fungerar ypperligt för att rengöra rostfritt.

En dutt diskmedel

  • Diskmedel. Använd en fuktig trasa och ha några enstaka droppar diskmedel på alt. fyll en bunke med vatten och droppa i några droppar diskmedel. Svårare än så är det oftast inte. Nackdelen är att den rostfria ytan endast blir rengjord och avfettad utan att förhindra framtida fläckar. För att förhindra framtida fläckar, avsluta rengöringen med metod 3!

Smörj den glansig

  • Babyolja! Smörj in din rostfria yta med babyolja och se till att putsa ytan torr helst med mikrofiberduk men det går självklart även med papper. Detta gör att fingeravtryck och fettfläckar förhindras i veckor framöver!

Skriva gärna en kommentar med dina bästa tips för rengöring av rostfritt! Vi ser till att kontinuerligt uppdatera sajten med de bästa tipsen och besvara eventuella frågor!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kontakta oss!

Vad roligt att du vill komma i kontakt med oss!
Kom gärna med tips och idéer, alla meddelanden uppskattas enormt. Stort tack! :)