Tvätta Converse skor

Converse är stiliga, tidlösa skor som håller i en smärre evighet. Nackdelen? De är svåra att hålla rena, särskilt de vita. Så vad gör man för att få skorna att se ut som nya? Det är egentligen ganska enkelt, följ våra enkla steg och du blir garanterat nöjd med resultatet!

 1. Äkta Converse-skor är faktiskt rätt så slitstarka och tål maskintvätt – Kika gärna in på deras officiella sida, där rekommenderar de maskintvätt bland tvättråden.
 2. Börja med att göra rent själva sulan. Detta gör du enklast i badkaret. Duscha bort eventuell jord och gegga och borsta bort ingrodd smuts med en nagelborste/tandborste.
 3. Om dina skor har mycket ingrodd smuts rekommenderar jag att du borstar gummit med tandkräm och/eller diskmedel.
 4. Ta bort skosnörerna och kör skorna i tvättmaskinen 40°C men skippa centrifugeringen!
 5. Behöver även skosnörerna behandlas? Vita skosnören rengörs enklast genom att bleka de i klorin blandat med vatten, följ anvisningarna på flaskan. Färgade skosnören kan du köra i tvättmaskinen de också.

Om dina skor är så pass smutsiga att de nästan är utom räddning rekommenderar jag galltvål – Gnugga in skorna i galltvål och vatten tills det löddrar och låt stå någon timme. Efter detta brukar jag blanda galltvål och vatten i en bunke och låta skorna ligga i blandningen några timmar. Kör sedan i tvättmaskinen och voila! Bländande rena skor!

2 reaktioner på ”Tvätta Converse skor”

 1. Deras hemsida säger faktiskt att man inte ska maskintvätta deras skor!

  ”Using a damp cloth, rub gently with lukewarm water and mild soap.. DO NOT MACHINE WASH OR DRY.”

  Utöver det säger de att skorna ska torkas i rumstemperatur, stoppade med papper för att bibehålla formen.

  1. Hej Dempa, stort tack för din kommentar! Du har rätt, den internationella sajten rekommenderar inte maskintvätt. Rådet om att maskintvätta hittades tidigare på deras officiella engelska sida converse.co.uk, detta råd har dock tagits bort. Jag ska ta och se över artikeln.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kontakta oss!

Vad roligt att du vill komma i kontakt med oss!
Kom gärna med tips och idéer, alla meddelanden uppskattas enormt. Stort tack! :)