Rengöra diskmaskin

De flesta av oss tänker inte på att rengöra diskmaskinen. ”Om disken blir ren – blir inte diskmaskinen ren också?” Och jovisst blir den det – till viss del. Tyvärr byggs smuts och kalkavlagringar upp med tiden. Lyckligtvis behöver du inte rengöra din diskmaskin särskilt ofta, speciellt inte om du regelbundet använder din diskmaskin. Men när det är dags, följ gärna våra råd.

Kontrollera alla snurrande armar. Se till att alla hål är öppna så att vatten kan rinna fritt genom dem. Rensa skräp ur hålen med hjälp av en spetsig/vass tång, tandpetare eller något liknande. Var noga med att inte repa något om du använder ett verktyg av metall.

Torka runt kanterna av dörren och runt packningen. Detta utrymme blir inte rent under diskningen. Använd en fuktig trasa och, om du vill, lite såpa, citronsyra eller varför inte ättika?

Inspektera botten av diskmaskinen, där finns ett galler, filter eller grill dit allt avloppsvatten leds ut. Det är mycket viktigt att rengöra detta filter ofta från matrester, grus, skärvor, etc.

Efter att all smuts tagits bort är det dags att få bort alla kalkavlagringar i diskmaskinen. Det är enkelt! Häll lite ättikssprit (1-2 DL) eller citronsyra (2 matskedar) i diskmedelsfacket och kör igång varlfritt program (det räcker med att köra snabb-programmet). Den milda syran rengör och eliminerar kalkavlagringar i diskmaskinen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kontakta oss!

Vad roligt att du vill komma i kontakt med oss!
Kom gärna med tips och idéer, alla meddelanden uppskattas enormt. Stort tack! :)