Rengöra köksfläkt och filter

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin

Köksfläkten har en tendens att snabbt bli flottig och smutsig i hem där mat ofta tillagas. Rengör fläkten långt innan fettet dryper om den, droppande fett, mat och varma plattor är ingen bra kombination iom bakterier och brandrisken! Ta en extra titt på din köksfläkt innan du lagar mat nästa gång.

Börja med att stänga av ev. elektricitet och ta loss köksfiltret/höljet. Nedan följer några tips på rengöring av filtret och höljet i köksfläkten:

  • Blötlägg filtret i en bunke hett vatten blandat med diskmedel, skölj av eller kör filtret i diskmaskinen efteråt. Höljet och fläkten kan rengöras med samma blandning om det är rostritt stål eller plast.
  • Är det däremot aluminium ska du vara medveten om att diskmedel kan orsaka missfärgning, punktfrätning/-färgning. Prova att rengöra aluminiumet med hett vatten, kolsyrat vatten eller miljövänligt avfettningsmedel.
Rengöra köksfälkt kolfilterDe allra flesta av dagens kolfilter går att rengöra med hett vatten och diskmedel. Se dock till att filtret är helt torr innan du monterar tillbaks det i köksfläkten. När du rengör fläktens in- och utsida – se till att inte spraya rengöringsmedel/diskmedelsblandning direkt på ytan, fukta istället trasan och torka av. Rinnande vätska kan ge märken.
Har du tips, råd eller frågor? Ställ gärna en fråga i kommentarsfältet nedan.

1 reaktion på ”Rengöra köksfläkt och filter”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

https://www.amazon.com/4-Player-Paddles-Convenient-Tournament-Advanced/dp/B075D6TK2Z/

Kontakta oss!

Vad roligt att du vill komma i kontakt med oss!
Kom gärna med tips och idéer, alla meddelanden uppskattas enormt. Stort tack! :)

https://www.cryptonairenews.com/best-way-to-buy-bitcoin-in-canada/