Tvätta / Putsa / Rengöra fönster

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin

Fönster, fönster, fönster – överallt finns det fönster. De kan tyckas vara rena men när solen skiner på dem får vi den sanna bilden. Varje litet fingeravtryck, dammkorn eller smuts dyker då upp ur tomma intet. Fönsterputsning är en mödosam uppgift men kan förenklas genom att använda rätt teknik och redskap.

En professionell skrapa som finns att köpa i byggvaruhus är ett användbart verktyg. Använd en lösning fönterputs som innehåller ammoniak, vinäger och / eller flytande diskmedel. Du kan köpa dessa produkter eller göra dem själv. För mycket kemiska- eller tvållösningar orsakar ränder och lämnar rester på fönstren. Använd istället hemmagjorda lösningar för ett fläckfritt resultat!

Tekniker för rengöring av fönster:

Torka mycket smutsiga fönster med en fuktig trasa. Gnugga inte, eftersom det kan repa glaset. En dammsugare med microfiber-munstycke kan också göra jobbet. Damm avlägsnar du med hjälp av en microfiberduk eller torr trasa.

Blanda ett par droppar diskmedel / en kork T-sprit / två matskedar ammoniak eller vit vinäger med en halv hink ljummet vatten. Fukta fönstret med en ren svamp eller trasa. Överdriv inte, undvik att det rinner! Vid användning av en skrapa – luta skrapan med en vinkel mot glaset så att endast ett par centimeter av skrapans gummi pressas mot den övre delen av glasrutan. Det kommer att lämna ett torrt område överst i fönstret och stoppa droppar från att rinna ner på din rena fönster. Torka bladet med en fuktig trasa varje gång. Ett torrt blad på torrt glas kommer att hoppa och lämna ränder. Därefter placerar du skrapan horisontellt i det torra området och drar ner, överläppa en bit över det torra rena området varje drag. Fortsätt tills du är klar fönstret och avsluta med att torka av fönsterbrädan.

Du kan även använda en luddfri trasa, hushållspapper eller tidningspapper för att rengöra fönstret. Se till att använda överlappande drag så att du täcker alla fönster och inte missar fläckar.

Praktiska tips:

Rengör inte fönster i direkt solljus – fönstret kan torka för snabbt och får ränder.
Utsidans fönster bör först tvättas med en slang rent vatten eller för hand för att avlägsna fett och smuts.
Byt vatten ofta.
Använd dammsugare eller en torr trasa för att ta bort damm, m.m.
Fönsterkarmar kan skrubbas med varmt vatten och sköljas av med rent vatten efteråt. Låt lufttorka.
Välj en ”hård” pappershandduk (mjuka sådana lämnar ludd) eller textiler av bomull, t.ex. gamla t-shirtar eller strumpor.
De nya micro-fiber dukar fungerar bra för rengöring av fönster.
Vid tvätt av microfiberdukar, bomull eller handdukar som ska användas till fönsterrengöringen – använd inte sköljmedel eftersom det minskar uppsugningsförmågan och skapar ränder.

Välj en tid när du mår bra och känner dig energisk för att rengöra fönster – du kommer att må bättre och jobbet kommer att gå snabbare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

https://www.amazon.com/4-Player-Paddles-Convenient-Tournament-Advanced/dp/B075D6TK2Z/

Kontakta oss!

Vad roligt att du vill komma i kontakt med oss!
Kom gärna med tips och idéer, alla meddelanden uppskattas enormt. Stort tack! :)

https://www.cryptonairenews.com/best-way-to-buy-bitcoin-in-canada/